Νέα ΕΠΣ Φλώρινας

Λειτουργία Σχολής Προπονητών UEFA D στην ΕΠΣ Φλώρινας (3-4/7/2019)

Η ΕΠΣ Φλώρινας σας ενημερώνει ότι παράλληλα με τη σχολή προπονητών UEFA C θα λειτουργήσει και σχολή προπονητών UEFA D. Για περισσότερες πληροφορίες επικοινωνήστε με την ΕΠΣ Φλώρινας στο τηλ. 23850.23600 ή στέλνοντας ένα μήνυμα.

Σχολές UEFA D

Ένα νέο καινοτόμο πρόγραμμα της Ελληνικής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας, το οποίο στοχεύει στην ενημέρωση υπεύθυνων ακαδημιών, γονέων και εθελοντών, έχει τεθεί σε εφαρμογή από το Νοέμβριο 2018.

Ειδικότερα, η Ελληνική Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία σχεδίασε τη λειτουργία 12ωρων σχολών UEFA D (χωρίς οικονομική επιβάρυνση), συνδυάζοντας την παρουσίαση θεωρητικών διαλέξεων οργάνωσης και λειτουργίας ακαδημιών ποδοσφαίρου, καθώς επίσης επιδείξεων προπονητικών μονάδων για ηλικίες κάτω των 12 ετών.

Προσφορά πρώτων βοηθειών, οργάνωση ακαδημίας, κώδικας συμπεριφοράς, πολιτική για την παιδική κακοποίηση, ψυχολογία και παρακίνηση νέων αθλητών είναι ανάμεσα στα θέματα των επιμορφωτικών σεμιναρίων, με την Ομοσπονδία να στοχεύει στην ενιαία εκπαίδευση όλων των εμπλεκομένων στη λειτουργία μιας ποδοσφαιρικής ακαδημίας.

Οι σχολές UEFA D, που εντάσσονται  στο εξαετές αναπτυξιακό πλάνο της Ε.Π.Ο. «Μπάλα Παντού», θα λειτουργήσουν σε όλες τις περιοχές της Ελλάδας και η παρακολούθησή τους είναι υποχρεωτική για έναν, τουλάχιστον, εκπρόσωπο κάθε ακαδημίας, καθώς η κατοχή πιστοποιητικού UEFA D θα αποτελεί ένα από τα κριτήρια ελέγχου λειτουργίας και κατάταξης ακαδημιών που θα θεσπιστούν από την Ομοσπονδία.