Νέα ΕΠΣ Φλώρινας

Προκήρυξη Πρωταθλήματος Παίδων – Παμπαίδων – Τζούνιορ – Προτζούνιορ ΕΠΣ Φλώρινας Περιόδου 2017-2018

Η ΕΠΣ Φλώρινας θέλοντας να συμβάλει στη διαμόρφωση και ανάδειξη των αυριανών σωστών αθλητών που θα συνδυάζουν την αθλητική ικανότητα και τη σωματική ανάπτυξη με τη σωστή συμπεριφορά, την ικανοποίηση της ευγενικής άμιλλας στους αθλητικούς στίβους και στη στελέχωση των Μικτών Ομάδων ΝΕΩΝ & ΠΑΙΔΩΝ

ΠΡΟΚΗΡΥΣΣΕΙ

Τους αγώνες του Παιδικού – Προπαιδικού – Τζούνιορ – Προτζούνιορ πρωταθλήματος μεταξύ ποδοσφαιρικών σωματείων της δύναμης της περιόδου 2017-2018.

Η διεξαγωγή των αγώνων για το παραπάνω πρωτάθλημα γίνεται σύμφωνα με τους όρους που ακολουθούν και τους κανονισμούς πρωταθλημάτων και παιδιάς αλλά και τον ιδιαίτερο χαρακτήρα των αγώνων και των αθλητών (ηλικία, σωματική διάπλαση, κλπ.) που συγκροτούν τις ομάδες.

ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ

Δικαίωμα συμμετοχής στο πρωτάθλημα αυτό έχουν όλα τα αναγνωρισμένα σωματεία που είναι μέλη της ΕΠΣ Φλώρινας. Κάθε σωματείο μπορεί να μετάσχει στο πρωτάθλημα αυτό με μια (1) ομάδα και με ποδοσφαιριστές που γεννήθηκαν κατά το τα χρόνια 2003 και νεώτερους για το Παιδικό και 2005 και νεώτερους για το Προπαιδικό, 2007 και νεώτερους για το Τζούνιορ, 2009 και νεώτερους στο Προτζούνιορ. Τα πρωταθλήματα θα διεξαχθούν σε έναν (1) όμιλο σε δυο (2) γύρους. Οι δυο (2) πρώτοι γύροι αφορούν τα παιχνίδια εντός-εκτός έδρας.

Κάθε αθλητής της Παιδικής και Προπαιδικής Κατηγορίας θα αγωνίζεται με δελτίο ΕΠΟ και εγγεγραμμένος στην Κατάσταση Υγείας. Απαγορεύεται η συμμετοχή ποδοσφαιριστή με δελτίο άλλης ομάδας. Τζούνιορ και Προτζούνιορ αγωνίζονται με πιστοποιητικό γέννησης με φωτογραφία.

ΕΝΑΡΞΗ ΑΓΩΝΩΝ

Η ημερομηνία έναρξης του πρωταθλήματος είναι στις 07 και 08 Οκτωβρίου 2017.

ΓΗΠΕΔΑ ΚΑΙ ΩΡΕΣ ΤΕΛΕΣΗΣ ΤΩΝ ΑΓΩΝΩΝ

Οι αγώνες θα γίνονται σύμφωνα με πρόγραμμα που θα ορίζεται από την ΕΠΣ Φλώρινας. Τα σωματεία του Παιδικού θα αγωνίζονται σε γήπεδα κανονικών διαστάσεων, για το Προπαιδικό σε κανονικό γήπεδο αλλά από μεγάλη περιοχή σε μεγάλη περιοχή με εστία 5Χ2, το Τζούνιορ σε μισό γήπεδο 8Χ8 και εστίες 3Χ2 και μεγέθους μπάλας Νο.4. Προτζούνιορ σε 1/4 του γηπέδου 7Χ7 και εστία 3Χ2 και μπάλας Νο.4.

ΓΕΝΙΚΕΣ ΔΙΑΤΑΞΕΙΣ

1. Η διάρκεια των αγώνων θα είναι δυο ημίχρονα των 40 λεπτών με ανάπαυλα 10 λεπτών για το Παιδικό, για το Προπαιδικό δυο ημίχρονα των 35 λεπτών, για το Τζούνιορ δυο ημίχρονα των 25 λεπτών και για το Προτζούνιορ δυο ημίχρονα των 20 λεπτών.

2. Κάθε ομάδα έχει δικαίωμα να δηλώσει στο φύλλο αγώνα μέχρι δεκαοχτώ (18) ποδοσφαιριστές. Αντικατάσταση επιτρέπεται σε όλη τη διάρκεια του αγώνα σε όλους τους δηλωθέντες.

3. Κάθε ομάδα οφείλει να έρχεται στο γήπεδο μισή ώρα πριν από την ορισμένη για την έναρξη ώρα.

4. Αγώνας που αναβάλλεται ή διακόπτεται λόγω καιρικών συνθηκών θα γίνεται σε ημερομηνία και ώρα που θα ορίζει η ΕΠΣ Φλώρινας.

5. Ποδοσφαιριστής που θα αποβάλλεται θα αναγράφεται στο φύλλο αγώνα και θα τιμωρείται με αποκλεισμό από επόμενους αγώνες ανάλογα με τη βαρύτητα του παραπτώματος τους κατά την κρίση της αρμόδιας επιτροπής της ΕΠΣ Φλώρινας. Το δελτίο του θα παραδίδει ο διαιτητής στην ΕΠΣ Φλώρινας.

6. Απαγορεύεται σε ποδοσφαιριστή να αγωνισθεί την ίδια μέρα σε δυο αγώνες της ομάδας που ανήκει. Δηλαδή δεν επιτρέπεται ποδοσφαιριστής να αγωνισθείς σε αγώνα Παιδικού Πρωταθλήματος και την ίδια ημέρα να αγωνισθεί με την ανδρική ομάδα του συλλόγου σε αγώνα πρωταθλήματος της ΕΠΣ Φλώρινας. (Παράβαση της διάταξης αυτής συνεπάγεται απώλεια του δεύτερου αγώνα, αν υποβληθεί ένσταση αντικανονικής συμμετοχής, κατά τα οριζόμενα στο άρθρο 23 του ΚΑΠ).

7. Την καταλληλότητα η μη του γηπέδου θα κρίνει αποκλειστικά και μόνο ο διαιτητής.

8. Για κάθε αγώνα θα συντάσσεται φύλλο αγώνα σε ειδικό έντυπο της ΕΠΣ Φλώρινας. Σε αυτό οι υπεύθυνοι των ομάδων θα βεβαιώνουν με υπογραφή τη σύνθεση της ομάδας τους, το αποτέλεσμα του αγώνα καθώς και ότι έχουν λάβει γνώση για τυχόν παρατηρήσεις του διαιτητή. Το Φύλλο Αγώνα θα υπογράφει υποχρεωτικά ο αρχηγός της κάθε ομάδας.

9. Οι ομάδες που διαγωνίζονται θα κατέρχονται στους αγώνες με τα χρώματα που έχουν δηλώσει.

10. Σε περίπτωση που ποδοσφαιριστές, παράγοντες, φίλαθλοι κλπ. των ομάδων προβούν σε ενέργειες που δυσφημούν το άθλημα, οι ομάδες τους θα τιμωρούνται  με κυρώσεις μέχρι και αποκλεισμό από τους υπόλοιπους αγώνες.

11. Η παρακολούθηση των αγώνων από φιλάθλους θα ειναι δωρεάν.

ΔΙΑΙΤΗΣΙΑ

Με μέριμνα της ΕΠΣ Φλώρινας θα ορίζονται επίσημοι διαιτητές του Συνδέσμου Διαιτητών Φλώρινας. Στη διάρκεια των αγώνων θα εφαρμόζονται όλοι οι προβλεπόμενοι κανονισμοί διαιτησίας.

ΦΑΡΜΑΚΕΥΤΙΚΟ ΥΛΙΚΟ – ΓΙΑΤΡΟΣ ΑΓΩΝΑ

Η κάθε ομάδα με δική της ευθύνη θα είναι εφοδιασμένη με το απαραίτητο φαρμακευτικό υλικό για τυχόν τραυματισμό ποδοσφαιριστή της και η γηπεδούχος ομάδα θα φροντίζει απαραίτητα για την παρουσία γιατρού αγώνα. Δεν διεξάγεται αγώνας χωρίς γιατρό.

ΕΠΑΘΛΑ

Θα απονεμηθεί έπαθλο στον Πρωταθλητή.

ΤΕΛΙΚΕΣ ΔΙΑΤΑΞΕΙΣ

Κάθε τι που δεν προβλέπεται στα παραπάνω θα λύνεται με απόφαση της αρμόδιας επιτροπής της ΕΠΣ Φλώρινας που θα είναι και η μόνη υπεύθυνη για τη διεξαγωγή του πρωταθλήματος αυτού. Η ΕΠΣ Φλώρινας διατηρεί το απόλυτο δικαίωμα για μερική ή ολική τροποποίηση της προκήρυξης αυτής και μετά την έναρξη των αγώνων.